ALFI - dispuut - programma - bulletin - archief - abstracts - zoek - links - contact

Dispuut

ALFI-leden kunnen lid worden van het dispuut, een discussiegroep die elke derde maandag van de maand bij elkaar komt in de letterenkamer van het academiegebouw om te praten over een filosofisch onderwerp.

Voor elke bijeenkomst verzorgt één van de leden een inleiding over een onderwerp dat hem of haar interesseert. Op de inleiding volgt altijd een stevige discussie waarin menig heilig huisje sneuvelt, maar de sfeer blijft gezellig. De discussie wordt regelmatig voortgezet via email-uitwisseling, waarvan dan soms een samenvatting wordt toegevoegd aan de pagina's op de website.

Er zijn uiteenlopende onderwerpen aan de orde gesteld, waaronder het gedachtengoed van filosofen als Aristoteles, Bergson, Popper, Spinoza en Wittgenstein en thema’s als kunstmatige intelligentie, democratie, wetten van culturele evolutie, islamitische filosofie, beeldende kunst filosofie, postmodernisme en pornografie als filosofisch thema.

Geïnteresseerden kunnen eerdere dispuutbijdragen vinden via de links in het programma en in het archief van het dispuut. Ook is een pagina toegevoegd met links naar samenvattingen van boeken en artikelen die mee de bronnen waren voor verschillende dispuutsbijdragen.

made by T&O
hosted by T&O
ALFI - dispuut - programma - bulletin - archief - abstracts - zoek - links - contact
sitemap